Mannen, det smartare könet?

Att män skulle vara smartare än kvinnor stämmer inte enligt ny forskning från Londons universitet.  Vanföreställningen bottnar i att både män och kvinnor luras av att mannens ego oftast är större än hans verkliga IQ.
     Generellt kan man säga att män oftast får bättre resultat när det kommer till tester baserade på spatial förmåga, alltså de kan vara bättre på att tyda kartor och att navigera. Kvinnor däremot får oftare bättre resultat när det kommer till den verbala förmågan och den emotionella intelligensen. Detta slår professor Adrian Furnham vid Londons universitet fast i tidningen Newsweek. Han säger vidare "de flesta experter är eniga om att det inte finns några skillnader när man jämför kön och intelligens", men likafullt upplever vi ofta män som det smartare könet.
     Adrian Furnham har forskat kring något han kallar "upplevd intelligens", vilket går ut på att ta reda på hur smarta människor tror att de är. Resultaten tycks vara detsamma runt om i hela världen: Kvinnor underskattar sin intelligens medans männen tenderar att överskatta sin. Man skulle kunna säga att män som kvalar in i mitten eller på den nedre delen av skalan tror att de är ganska smarta, medans kvinnor som hamnar ganska högt upp på skalan inte tror sig vara särskilt intelligenta. Kan man här tala om en manlig hybris och en kvinnlig ödmjukhet? Synen på män som det mer intelligenta könet spänner dessutom över generationer. Båda könen upplever pappa som smartare än mamma och farfar klokare än farmor.
     Ser man på föräldrar så är de också oftast övertygade om att deras söner är smartare än deras döttrar. Detta innebär i sin tur att de överför en felaktig föreställning på sina barn. Detta kan jag personligen tycka vara lite märkligt då det är allmänt känt att flickor oftast presterar bättre i skolan och har högre betyg. Vidare kan man se att män som överskattar sig själva ofta klarar sig bättre på jobbintervjuer än kvinnor som tvivlar på sin förmåga. Att vara trygg i sig själv och utstråla självkänsla är attraktivt. Här har kvinnor något att lära sig av männen. Bra prestationer ökar självförtroendet är allmänt känt. Men är det så att bra prestationer kräver ett bra självförtroende? Jag vill hävda att det är en felaktig inställning
     Vart vill jag då komma med denna diskussion? Vet faktiskt inte riktigt men det är ju ett tydligt bevis på hur viktig den yttre påverkan är för våra egen självinsikt och våra egna prestationer. Ett annat påstående som man kan diskutera är huruvida vägen till mannens hjärta går via hans ego. Jag vill nog påstå att så är fallet eller i vart fall så kommer man en god bit på vägen med smicker när man har med män att göra. Varför annars alla dessa fejkade orgasmer? Jo för att smöra för mannens ego och få honom att känna sig duktig. Tjejer däremot har det svårare, som kille om man försöker ge en tjej komplimanger tittar dem på en som om man vore dum i huvudet med en blick som säger typ - vem försöker du lura din tönt?
     Varför är det då på detta vis? Jag har inget bra svar på detta men kanske är det så att tjejer inte tillåter sig att vara smarta, intelligenta, vackra av just den anledningen att de vill smöra för det mannliga egot. För om de spelar dummare än de i själva verket är så framstår ju vi män som mycket smartare än vad vi i själva verket är. Det är nog det rätta svaret.


Åter till vadet.

Vadet är nu avslutat, hela 20 timmar lyckades Rickard klara sig utan sex. Efter detta fiasko (?) kan man ju ställa sig två frågor; är Rickard världens kåtaste kille eller är det helt enkelt så att han är otroligt sugen på att köpa en diskmaskin? Vi får helt enkelt vänta på en kommentar från mannen själv innan vi får någon klarhet i detta. Med andra ord vet vi nu att Rickard bara var jäkligt stor i käften när han satt och sa att han kunde klara hur länge som helst. Eller möjligen kan det vara så att han inte bara är kåtast i världen utan också har världens sämsta självinsikt.
     Petra däremot lär ju vara riktigt nöjd nu när vadet är avslutat och hon skall få en diskmaskin och tills Rickard har varit och köpt den så har han ju lovat att sköta disken därhemma. Så jag kan väl inte annat än säga - GRATTIS till semestern Petra.


Kommentarer
Postat av: Rickard

Så nu är legenden tillbaka för det första så måste jag kommentera artikeln i texten.

här tror jag att det är sant att killar oftast har ganska stort ego gämfört med tjejer jag har ju personlig erfarenhet av det men egot vill jag nog koppla ihop med självinsikten för man kan vara jävligt stor i käften om vissa saker men andra saker så lägger jag mig som en döende kattunge och är ganska liten o tyst och då kommer vi in på VEM man pratar med.

pratar man med en äldre person så vi blir han per automatik ledaren o vill man inte bli utstött så är det oftas bättre att lägga sig under honom i hierarkin, så slutsatsen här är att kvinnor lägger sig oftast under oss män kanske för att passa in DOCK så vill jag säga att jag står för lika värden och jämställdhet.

nu till det senare, ja jag vill ju inte påstå att jag är så jätte imponerad på en diskmaskin men om jag nu skulle svara som fredrik så skulle jag säga att hon skulle få den endå inom fem veckor, Ha.

jag erkänner att ja jag må vara en kåt jävel men jag är av det manliga könet å måste ha ett genfel men jag har en tanke kapasitet endå så jag tänkte att hon tjatar ju så förbannat om den där diskmaskinen o om jag då gav henne en omgång så slapp jag tjatet o jag fick mig en omgång och dessutom slippa själv plågeriet sedan ska ju nämnas att kvinnor har en jävla talang till att fresta, man blir ju som ett biaffra barn vid en buffé

2009-04-21 @ 13:55:07
URL: http://magnil.blogg.se/
Postat av: Rickard

PS: snygg bakgrund

2009-04-21 @ 13:55:49
URL: http://magnil.blogg.se/
Postat av: Holm

100 % paint :-)

2009-04-21 @ 14:14:40
URL: http://kopulation.blogg.se/
Postat av: Petra

Haha gillar paint :P ännu inte en utdött verktyg!



Och jag håller med dig. Mycket som är sant i denna text. Grejen är att det skulle inte funka för tjejer att uppvisa sin fulla intelligens, just på grund av männens ego. Grovt utryckt kan man ju inte skära kuken av dom eller hur? Skulle dom inte ha föreställningen om att dom är störst bäst och vackrast och smartast, skulle vi stå inför en världskris. Å andra sidan är det ju ingen tjej som går fram till meskillen som sitter i ett hörn och inte tar för sig. Evolutionen har ju varit smart. Ingen tjej vill ju behöva ragga upp killen. Könsroller eller ej men så är det, och det måste ju även ultrafeministerna tycka med, även om dom totalförnekar.

Kraven ökar dock på kvinnorna. Mest för att det är ju ingen som står där och tar hand om barn och hushåll när man själv ska göra karriär? Vart är männen då? Det som kvinnor gjort i alla tider har män svårt att överta. Nu är det ju olika och även om utvecklingen är sämre för männen i hemmet än det är för kvinnorna som höginkomsttagare i familjen, så är dom på god väg. En eloge till dom männen som inte sätter sig i soffan efter jobbet och sitter där tills det är dags att sova. "Trötta efter jobbet" trots att kvinnorna haft en lika lång arbetsdag.



Tror inte på att slopa könsrollerna. Bättre att få det att fungera på bästa sätt istället. Och det med intelligens så vem kom över huvud taget på att männen är smartare än kvinnan?? En man såklart. Varför inte prata om människans intelligens om man nu ska göra det. Jag lagar gärna maten varje dag och tvättar men då får karln ta soporna och dammsuga =) Länge leve jämställdheten haha!



Ska bli skönt med diskmaskin :P..

2009-04-21 @ 16:19:55
URL: http://missscorpio.blogg.se/
Postat av: MOREN

Snälla Fredrik har inte du fattat att vi kvinnor låter mannen tro att dom är det smartaste könet:D. Det kallas KVINNLIG LIST:

2009-04-23 @ 21:55:21
Postat av: Rickard

DÅLIGT Fredrik UPPDATERING KRÄVS jag har ju hört att det tisslas o tasslas om ett inlägg men inte då :( haha jag ska gnälla på dig idag när vi springer ciao

2009-05-05 @ 14:58:24
URL: http://magnil.blogg.se/
Postat av: Rickard

3,1 km var det vi sprang enligt eniro

2009-05-08 @ 22:50:30
URL: http://magnil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0